Hoe inloggen op Smartschool?

Inloggen als leerkracht

Elke student heeft een eigen gebruikersnaam en wachtwoord om op de Smartschool-testomgeving in te loggen als leerkracht. (https://arteveldehs.smartschool.be)

Bij het examen krijg je een nieuwe persoonlijke examenaccount.

Je vindt je persoonlijke inloggegevens terug via het formulier hiernaast. De controlecode wordt tijdens de contactmomenten meegedeeld. Je vindt de code ook in de cursus op Canvas.

Je gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig; je wachtwoord daarentegen wel.

Je wachtwoord geldt enkel voor het eerste inloggen. Na het inloggen moet je zelf een eigen wachtwoord instellen.

Wordt je Artevelde-e-mailadres niet teruggevonden, dan was je (nog) niet ingeschreven voor de cursus O&M bij de start van het academiejaar. Contacteer je vakdocent in dat geval..

Aan je gebruikersnaam is de rol van leerkracht gekoppeld. Je kan dus als leerkracht een cursus aanmaken, die van inhoud voorzien en verschillende andere didactische faciliteiten gebruiken.

Andere rollen binnen Smartschool zijn de rol van leerling, directie en 'andere'.

Bij het voor het eerst inloggen moet je de Eindgebruikersovereenkomst Smartschool aanvaarden en kan je Pushmail activeren. Je krijgt dan op je e-mailadres telkens een mail als er nieuwe informatie voor jou beschikbaar is in Smartschool. Schakel deze op niet in!

Inloggen als leerling

Soms ga je ook wel eens met de rol van leerling willen/moeten inloggen om te zien wat leerlingen kunnen in je cursus. Er is voor elke groep O&M een groepje van 5 leerlingen, OMAlln voor groep A, OMBlln voor groep B...

De gebruikersnamen zijn OMAll1, OMAll2, OMAll3, OMAll4, OMAll5 voor groep A (OMAlln). De 5 leerlingen hebben respectievelijk als naam Piet OMALL1, Sien OMALL2, Celien OMALL3, Arno OMALL4 en Pauline OMALL5.

Ook in de andere groepen zijn telkens dezelfde voornamen gebruikt.

De wachtwoorden om als leerling in te loggen vind je in de Canvas-cursus terug en worden ook tijdens de contacturen meegedeeld.

Inloggen op H5P

Op H5P maak je zelf een eigen account aan. Vergeet je inloggegevens niet mee te brengen op het examen!

Arteveldehogeschool

Campus Kattenberg
Kattenberg 9
9000 GENT

Vakgroep informatica

Onderzoek & Multimedia

Module digitale leerplatformen