H5P

H5P (https://h5p.org/) - HTML5 Packages - is gratis open source software voor het maken van interactief oefenmateriaal. Je kunt H5P gebruiken binnen CMS-systemen (o.a. Drupal, Wordpress…) of in digitale leerplatformen zoals Moodle.

Ook de Arteveldehogeschool heeft H5P binnen Canvas draaien, maar daar kunnen jullie als student enkel als 'consument' gebruik van maken, terwijl jullie binnen O&M producent van digitale oefeningen zijn.

Smartschool ondersteunt H5P op dit moment nog niet, maar bekijkt wel mogelijke ondersteuning. Dat neemt overigens niet weg dat je alsnog H5P-materiaal binnen Smartschool kunt gebruiken door je oefenmateriaal op h5p.org in Smartschool in te sluiten.

Stap 1 - Account aanmaken

Maak snel een account aan (Create free account). Vanaf nu kan je interactief oefenmateriaal maken, opslaan en beheren.

Stap 2 - Maak interactief oefenmateriaal

Dat doe je via het Contents-menu, Create New Content. Ontdek zelf de meer dan 35 types oefeningen. Een ruime selectie is beschikbaar via H5P.ORG. Je oefenmateriaal wordt binnen H5P.ORG opgeslagen en is beschikbaar als je ingelogd bent.

Stap 3 - Stel je oefenmateriaal beschikbaar

Elke oefening die je maakt kan je als een H5P-bestand downloaden en dat bestand in je leeromgeving of website opnemen als die leeromgeving/website H5P onder­steunt. Is dat niet het geval, dan kan je je H5P-oefening in een webpagina insluiten via een iframe (embed). Links onderaan je H5P oefening vind je normaal de knoppen om dat te doen.

Bij Embed kopieer je de code en plak je die in je webpagina of je Smartschool document op de gewenste plaats. Een voorbeeld van zo'n code:

<iframe src="https://h5p.org/ h5p/ embed/17467" width="1091" height="302" frameborder="0" allowfullscreen= "allowfullscreen"></iframe>
<script src="https://h5p.org/ sites/all/ modules/h5p/library/js/h5p-resizer.js" charset="UTF-8"></script>

Dit scenario herhaal je voor de verschillende types oefeningen/inhoud die je wilt toevoegen.

Download hier meer basisinformatie over H5P

Arteveldehogeschool

Campus Kattenberg
Kattenberg 9
9000 GENT

Vakgroep informatica

Onderzoek & Multimedia

Module digitale leerplatformen