De Baby Giraf is geboren op 21 april 2010!

Woensdagmorgen 21 april wachtte de dierenverzorgers een verrassing van formaat!
Giraf Simone was ’s nachts onverwachts bevallen van een baby girafje. De verbazing was dan ook groot toen verzorger Koen ’s morgens bij de giraffen ging met hun ontbijt en een kerngezond mini girafje zag rondlopen bij mama Simone en tante Gonda.

De verzorgers waren uiteraard op de hoogte van de zwangerschap van Simone, maar er was geen zekerheid over het moment van de paring. In dat geval is het bij giraffen onmogelijk om het tijdstip van de geboorte te voorspellen. Giraffen zijn ruim 14 maanden drachtig en de verzorgers gingen ervan uit dat het kleintje pas rond juli zou ter wereld komen.

Het is geleden van 2002 dat Bellewaerde Park een babygirafje mocht verwelkomen. Bovendien is het de eerste keer dat er in de Savanne een geboorte is: voor het eerst zullen er 4 giraffen mogen rondlopen in deze Afrikaanse zone van het park, die in 2008 werd geopend. Voor mama Simone en papa Zuri is het de eerste nakomeling. Zuri overleed onverwachts op kerstdag 2009, en leeft nu een stukje verder in zijn kleintje. Om hem te gedenken willen de verzorgers van Bellewaerde Park dat de naam van Zuri’s jong ook met de letter Z begint.

De eerste dagen zijn voor het girafje van cruciaal belang. De baby moet goed eten en wordt nauwlettend in het oog gehouden door de veearts en de verzorgers.

Boy or girl?

Meteen na de verrassende ontdekking van de verzorgers werd Theo Borgers, de vaste veearts voor de giraffen van Bellewaerde Park ingelicht. Hij kwam snel ter plaatse om het diertje te onderzoeken en de navelstreng te ontsmetten. Net zoals alle eerstgeborenen bij giraffen is de baby vrij klein, maar wel kerngezond. En dan dé hamvraag: is het meisje of een jongen?

It’s a boy, en wat voor één! Het is een alerte jongen, met een prachtig gevlekte print en donkere kijkers. De eerste dagen slaapt het girafje heel veel, net zoals een baby in de materniteit.